Bebekler ve Polifenol

29-04-2020 12:49
Bebekler ve Polifenol

"Zeytinyağı ve anne sütü şaşırtıcı şekilde benzer.”, Yüksek Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağı, anne sütü yağına benzer porsiyonlarda omega 3 ve omega 6 içerir ve aynı oranda linoleik asit, sinir liflerinin miyelinasyonu ve beyin gelişimi için vazgeçilmez bir besindir. Sindirimi kolaydır ve mide fonksiyonlarına yardımcı olur, kabızlık ve kolik fenomenini önler.

Yüksek Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağı büyümekte olan bebekler ve çocuklar için önemli olan D vitamini emilimine yardımcı olur çünkü kalsiyum ve fosforu düzenler ve ossifikasyon işlemi için gerekli olan minerallerin alımını teşvik eder. Bu, çocuklara hassas yaşlarında kemik kırıklarına karşı ek koruma sağlar.

Son bulgularda, kötübeslenen çocuklarda kolesterol seviyelerinde bir artış olmuştur, bu da 6-9 yaş arasındaki üç çocuktan birini etkileyen obeziteye büyük katkıda bulunmaktadır. Zeytinyağı toplam kan kolesterolü, LDL-kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürdüğünden, doktorlar çocuklarda artan obezite ile mücadeleye yardımcı olmak için hayvansal yağların zeytinyağıyla değiştirilmesini önermiştir.

Ayrıca, hamilelik boyunca tutarlı bir miktarda Yüksek Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağı tüketen annelerde astım riskinin daha düşük olduğu araştırma sonuçları vardır. Yüksek Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağı bebeklerinin daha gelişmiş bir bağışıklık sistemine, daha düşük rinit riski ve alerji riskine sahip olduğu bulundu.

İtalya’da doktorlar, anne sütünden mahrum olan bebekler için katılarda zeytinyağı kullanılmasını şiddetle tavsiye ediyorlar. Maddenin faydalarını elde etmek ve özellikle de kolikten muzdarip bebekler için bebeğin içtiği süte eklenmesini bile önerirler;. Bunun nedeni, zeytinyağının doğal mide sürecini kolaylaştırabilmesi ve ağrı kesici ilaç üretiminde yaygın olarak kullanılan etken madde olan ibuprofenin doğal etkilerini üreten doğal bir anti-enflamatuar madde olan oleuropein içermesidir.

Bu konu, İtalyan bitki Genetiği Enstitüsü’nden Dr. Saverio Pandolfi tarafından daha ayrıntılı olarak araştırıldı. Araştırmacı, zeytinyağının bebekler için anne sütüne en benzer yiyecek olduğunu ve bebek için hazırlanan her öğünde bir çay kaşığı Yüksek Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağı ile başlamayı önerdiğini söyledi.

Yazıda adı geçen rapor ve araştırmalara bu linklerden ulaşabilirsiniz.

greenme

esseredonnaonline

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.