Hakkımızda
Güney Ege bölgesi Dilmit, Memecik ve Delice türü zeytinleri bulundukları coğrafya gereği, içeriklerinde bulunan ve mucize olarak adlandırılan bazı fenolik bileşikler açısından son derecede zengindir. Bu tür zeytinlerden üretilen zeytinyağları, çeşitli hastalıkların tedavisi ve önlenmesi amacı ile yöre halkı tarafından asırlardır kullanılmaktadır. Bu da bölgedeki bu tür zeytinleri hem medikal hem de kozmetik sanayi açısından değerli hale getirmektedir.
Sidyma, Fethiye/Muğla’da kurulmuş ve bu bölgeye has zeytinlerden, sağlık açısından çok değerli olduğu çeşitli klinik ve bilimsel araştırmalarla desteklenmiş, yüksek polifenol içeren zeytinyağının üretilmesi ve hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtılması hedeflerini benimsemiştir.
Yüksek polifenol içeren zeytinyağı üretimi, ürünü hazırlamakta kullanılan Delice, Dilmit ve Memecik zeytin ağaçlarının, ormanda ve doğal ortamlarında araştırılarak bulunması ile başlar. Bu zeytinler henüz tam olgunlaşmadan erken hasatla, doğal ortamlarında toplanır. Zeytindeki yüksek polifenol içeriğinin kaybolmasına izin verilmeden toplandıktan en geç 4-6 saat içinde soğuk sıkımla 17-21 derecede sıkılır. Sıkma ve sonrası depolama işlemlerinde kullanılan özel yöntemler, zeytinin içerdiği yüksek polifenol’ün kaybolmadan zeytinyağına hapsedilmesini sağlayarak, size sunulan yüksek polifenol içerikli zeytinyağını oluşturur.
Yemek ve salatalık zeytinyağı 4-8 kg zeytinden 1 litre elde edilirken, kullandığımız yöntemde 35-40 kg zeytinden 1 litre yüksek polifenol içeren zeytinyağı elde edilmektedir. Sıkım sırasında kullanılan özel yöntemler sayesinde fenoller yağın içinde hapsedilip sizlere ulaşmadan önce uzun süre depolanabilir hale getirilmektedir.
Ürettiğimiz zeytinyağı fenolik bileşenler açısından zengin, gıda takviyesi olarak kullanıma uygundur. Her sabah bir yemek kaşığı yada yarım kahve fincanı kadar tüketeceğiniz yüksek polifenol içeren zeytinyağı, sizi ilerde gelişebilecek bir çok rahatsızlıktan koruyacaktır.