Yaklaşımımız

Sizlere sunulmuş olan ürünlerimiz, Fethiye yöresinde yetişen farklı özelliklere sahip, belirli cins zeytinlerden, özel yöntemlerle üretilmiş ve yüksek POLİFENOL içeren zeytinyağıdır.

Özel zeytinler kullanarak üretilen bu zeytinyağların, yöre insanları tarafından asırlardır tedavi amaçlı kullanıldığı bilinmektedir.

Yüksek Polifenol içeren zeytinyağlarının üretimi, uygun özelliklere sahip belirli cins zeytinlerin araştırılması ve bulunması ile başlar. Bu zeytinler henüz olgunlaşmadan, erken hasatla özel yöntemlerle sabah çok erken saatlerde toplanır. Toplandıktan sonra içlerindeki sıkıma uygun olmayan zedelenmiş, okside olmuş, sinek vuruğu zeytinler ayıklanır, yıkanarak temizlenir. Zeytin sıcaklıkları soğuk sıkım için gerekli olan 17-21 dereceye düşürülür. Kalitesinde bozulmayı ve oksidasyonu önlemek için zeytinlerin, bu işlemlerin tamamı bitirilerek en geç 4-6 saat içinde sıkıma girmesi sağlanır.

Sıkım ve sonrasındaki depolama işlemlerinde kullanılan özel yöntemler, bu özel zeytinlerin içerdiği fenolik bileşenlerin kaybolmadan zeytinyağına hapsedilmesini sağlayarak, sizlere sunulan Yüksek Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağını oluşturur.

Besin amaçlı kullanılan soğuk sıkım 1 kg zeytinyağı, ortalama 4-8 kg zeytinden elde edilmektedir.

Yöremizdeki özel zeytinlerin içeriğindeki fenolik bileşenler, olgunlaştıkça ve yağ oranı arttıkça azalır. Bu yüzden üretimimizde, zeytinlerin çok erken hasat edilmesi ve zeytinin çok ham ve henüz yağlanmamış olması sebepleri ile, 35-40 kg zeytinden ancak 1 kg zeytinyağı elde edilebilmekteyiz.

Zetinyağların içindeki fenolik bileşen miktarı 1 kg zeytinyağında mg polifenol (ppm) olarak ölçülmektedir. Besin amaçlı kullanılan soğuk sıkım zeytinyağlar tipik olarak 50-100 ppm fenolik bileşenler içerir. Ürettiğimiz Yüksek Polifenollü zeytinyağlar ise, sitemizde de görebileceğiniz akredite laboratuvar raporlarının da belirttiği gibi minimum 400 ppm (400+) Polifenol içermektedir. Ürünlerimiz arasında 600+ ppm, 700+ ppm , 900+ ppm hatta 1000+ ppm Polifenol içeren zeytinyağları bulunmaktadır.

Sitemizde detaylarını bulabileceğiniz araştırmalar, içeriğinde 250 ppm’den fazla Polifenol bulunduran zeytinyağların sürekli kullanımı halinde, koruyucu ve tedavi edici olarak ; kanser, kalp damar rahatsızlıkları, diabet gibi rahatsızlıklar için olumlu etkileri olabileceğini belirtmektedir.

Bu araştırmalar, sürekliliği olması gereken günlük tüketim miktarını, en az 250 ppm Polifenol içeren Naturel Sızma Zeytinyağından sabahları minimum 20 gr (1,5 çorba kaşığı) olarak önermektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.