Hikayemiz

Az Rastlanan Ağaçlar

Bizler Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yaşıyoruz. Teke Yarımadası, Antalya Körfezi ile Fethiye Körfezi arasında uzanan Türkiye’nin güney batı kısmında kalan bölgedir. Geniş bir coğrafyaya hakim olan yarımada, Anadolu Selçuklu döneminde bölgeye yerleştirilen Teke Boyu'ndan ismini almıştır. Teke Yarımadası antik çağda Likya bölgesi olarak bilinmekteydi.

Mayıs-2017 de başladığımız araştırmalarda bölgemizde, yani Teke Yarımadası da bulunan ve başka bölgelerde az rastlanan burada yaşayan insanlar tarafından "Köylü Zeytini”, "Kocaağaç”, "Eski ağaç” gibi isimlerle anılan Delice, Dilmit ve Memecik cinsi zeytinlere rastladık.

Detaylı Araştırma Süreci ve Sonuç

Mayıs – 2017 sonrasında zeytin ile ilgili yaptığımız araştırmalarda, içinde Fenolik Bileşenler adında bir madde olduğunu, bu maddenin bir çok bitki ve gıda maddesinde bulunduğunu, zeytinin de insanlarda olduğu gibi 23 çift kromozoma sahip olduğunu, bu sayede zeytinyağı içerisinde bulunanın vücut tarafından %92 seviyesinde emilebildiğini (bioavailibility), öğrendik.

Polifenol ve Üretim Misyonumuzun Ortaya Çıkışı

Üreteceğimiz zeytinyağında bu maddenin en üst seviyede olmasını nasıl sağlarız şeklinde düşünerek çıktığımız yolda uygun zeytinler ve uygun bir zeytin sıkım makinesi ile yola çıkarsak doğanın bize sunduğu bu %100 saf ve muhteşem gıda maddesini elde edip şişeleyerek insanların kullanımına sunabileceğimize inandık.

Kurulum Sürecimiz ve SIDYMA

Buradan hareketle bölgemizde yaptığımız araştırma ve testlerde bazı coğrafi alanlardaki zeytinin diğerlerine nazaran daha fazla fenolik bileşene sahip olduğunu tespit ettik. Bu durum bizi bir üretim tesisi kurmaya ve bu maddeyi zeytinden çıkartmaya teşvik etti. Marka ismimiz ve logomuz için çok düşündük. Zeytinlerimizin kendi doğal yöresi, tarihi M.Ö.1. yüzyıldan daha geriye giden bir antik kente ev sahipliği yapmıştı ; Sidyma. Artık yaşamayan bu antik kent bize hem markamızı hem de logomuzu verdi. Logomuz için Sidyma antik kenti kalıntıları üzerinde sıkça görülen sonsuza giden spirali seçtik..

Uzun Emekler ve Gayemiz

Ürün ve donanım ile ilgili fizibilite çalışmalarımızın ardından bu konuda yatırım yapmaya ve bu ürünü insanların hizmetine sunmaya karar verdik.

Zeytinin Yüksek Polifenollü Zeytinyağına Dönüşüm Süreci

Bu yöntem için özel olarak tasarlanmış makinemiz İtalya’dan geldi ve uzmanlar tarafından kurulumu yapıldı. Eylül ayında yani bölgemizdeki normal zeytin sıkım işleminin başlamasından iki ay önce faaliyete başladık. Ve muhteşem sonuçlarla karşılaştık.

Rekor

Zeytin sıkım işlemlerimiz ve yüksek Fenolik Bileşen içeren %100 saf Naturel Sızma Zeytinyağı üretimimiz tamamlandı. Kısıtlı miktarda üretebildiğimiz ürünlerimizin içinde 2017 yılından beri dünyada üretilememiş olan, analiz raporu dünyaca kabul ve akredite edilmiş olan Atina Üniversitesinden alınmış 1430mg/kg ölçülerinde özel zeytinyağımız var. Benzer şekilde Dünya Zeytinyağı Konseyi tarafından akredite edilmiş olan Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarlarından alınmış olan 1006 mg/kg ve 1037 mg/kg ölçülerinde analiz raporlarımız mevcut. Bu rakamlar bu güne kadar bu topraklardan elde edilmiş zeytinyağlarındaki en üst değerlerdir.

Yüksek Fenolik Bileşenen Sahip Zeytin Meyvesi Kriterleri

Mikro iklim alanları zeytin üzerinde çok yüksek düzeyde etkiye sahiptir. Genel olarak 900mt yüksekliğe kadar görülebilen zeytin ağaçları çok özel durumlarda 2600mt civarında da görülebilmektedir. Denize uzaklık, zeytin ağacının cephesi, rüzgarı aldığı yön, sıcaklık ya da soğukluk, ne kadar su aldığı, bulunduğu toprağın yapısı gibi özellikleri zeytin içerisinde bulunan Fenolik Bileşenleri doğrudan etkiler.

Yüzyıllardır zeytini çeşitli yollarla yağa çeviren bölge insanı,zeytinyağını yemek ve salatalarda kullanmakla beraber, ağrı giderici, açık yaraların ve yanıkların tedavisinde de kullanmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.