Fenolik Bileşenlerin Faydaları

01-05-2020 20:09
Fenolik Bileşenlerin Faydaları

Yüksek polifenol içeren Zeytinyağında bulunan fenolik bileşenlerden biri olan oleochantal, ibuprofenin inflamasyonun azaltılmasındaki etkisini taklit eder, bu da meme kanseri ve nüksetme riskini azaltabilir.

Zeytinyağında bulunan fenolik bileşenlerden biri olan oleuropein aglycone, vücutta alzheimer rahatsızlığının oluşmasını engeller veya geciktirir.

Link için tıklayınız.

Akdeniz diyetinin faydalı etkilerinin arasında, nörodejeneratif hastalıklar ve Alzheimer benzeri patoloji de dahil olmak üzere yaşa bağlı çeşitli işlev bozukluklarının önlenmesi bulunmaktadır. Bu etkiler, yaşlanma ve hastalıklarla ilişkili bilişsel düşüşe karşı, kırmızı şarapta ve sızma zeytinyağında bulunan bir dizi polifenolün korunmasına ilişkin olmuştur. Çift transgenik TgCRND8 fareleri (insan amiloid öncü proteininde İsveç ve Indiana mutasyonlarını aşırı eksprese eden), yaşları 1.5 ve 4 ve yaşla eşleştirilen vahşi tip kontrol fareleri, 8 haftalık süre ile ve 50 mg / kg diyetle yüksek polifenol içeren sızma zeytinyağında bulunan ana polifenol olan oleuropein ilavesinin etkilerini incelemek için kullanılmıştır. Burada, oleuropein diyet takviyesinin, takviye edilmemiş diyet ile kıyasla genç / orta yaşlı TgCRND8 farelerin bilişsel performansını kuvvetle geliştirdiği rapor edilmektedir.. Oleuropein ile beslenen transgenik farelerde serebral dokunun immünofloresan analizi, daha az kompakt ve "kabarık” görünen, belirgin şekilde azalmış ß-amiloid seviyeleri ve plak birikintileri göstermektedir; dahası, fagositoz için plaklara mikroglia göçü ve astrosit reaksiyonunda belirgin bir azalma olduğu açıktı. Son olarak, oleuropein aglikon ile beslenen fareler beyni, otofajik belirteçlerin ifadesinin ve lizozomal aktivitenin artmasıyla gösterildiği gibi şaşırtıcı derecede yoğun bir otofajik reaksiyon sergilemiştir. Kültür hücreleri ile elde edilen veriler, oleuropein aglikonunun mTOR regülasyonunu düşündüren son kanıtları doğruladı. Sonuçlarımız, Akdeniz diyetinin önemli bir bileşeni olan yüksek polifenol içeren sızma zeytinyağındaki zenginleştirilmiş polifenolün Alzheimer ile ilişkili nörodejenerasyonuna karşı yararlı etkilerini destekler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.